Logo - Gosurfing Terschelling

Wingsurfen op
Terschelling

Wingsurfen is de nieuwste watersport, een mix van kite,golf en windsurfen. Wingsurfen leren is makkelijker dan Kitesurfen en je kunt het bijna overal doen. Het enige wat je nodig hebt is een wing(opblaasbaar zeil) en een surfboard met foil. Wingfoilen gaat met vallen en opstaan, de fun-factor is zeer hoog. Het is een toegankelijke watersport voor iedereen, voor zowel kids als volwassenen. 

Wingsurflessen

Wingfoilen is de nieuwe hype op watersport gebied.  Maar hoe ziet zo'n wingfoil les er nu uit?  We beginnen de wingsurf les met een  stukje theorie. Daarin behandelen we de Wing, het board en de wind. Het is essentieel dat je bepaalde handigheid krijgt met de Wing en het board, zodat je op het water tijd bespaart en sneller kunt leren. De fouten die wij hebben gemaakt hoef jij dus niet meer te maken. Na de theorie gaan we eerst op een opblaasbare stabiele SUP het water op, om de zojuist besproken theorie te toetsen.  Nadat je je het board en de wing wat meer eigen hebt gemaakt, kan je doorpakken naar een foil board. Nu wordt het echt leuk en een stuk uitdagender. De foil of hydrofoil verwijst naar de mast eronder en zodra deze snelheid krijgt, komt hij naar boven. Hierin ga je je balans proberen te zoeken, terwijl je met de wing bezig bent. Het wordt nu vallen en opstaan. Maar als je hem eenmaal hebt, zweef je over het water en ben je hooked! Onze lessen worden gegeven op het duinmeertje, de bij de waddenparel of bij Formerum aan zee.

Introductieles

Deze introductieles is voor de beginnende winger. Tijdens de introduciteles gaan we met een Sup (opblaasbaar paddle board) en een wing het water op. Het doel van deze les is om feeling te krijgen voor de wing en upwind en downwind te kunnen varen.Let op!! Tijdens de introductieles wordt nog geen foil gebruikt. Het volgende komt aan bod in deze cursus:

* Optuigen en kennis over materiaal
* Werking wind en wing en board
* Wing-controle en self rescue
*Upwind en downwind varen

- 2 uur effectief les
- inclusief materiaal
- ervaren instructeurs

Wingfoil cursus

De ultieme wingfoil cursus. In 3 blokken van 2 uur leer jij hoe je moet wingen. In deze les worden alle ins en outs van het wingfoilen besproken. aan het einde van de les heb jij de eerste meters gevaren op een foil. Het volgende komt aanbod in deze cursus:

* Optuigen en kennis over materiaal
* Werking wind en wing en board
* Wing-controle en self rescue
*Upwind en downwind varen
*Verschillende technieken om te draaien
*Pomptechniek om op foil te komen
*Waterstarten met de wing
*Veiligheid- en voorrangsregels

- 3 daagse cursus
- 6 uur effectief les
- inclusief materiaal
- max 4 personen

Wingfoil locaties

Noordzee strand (Formerum aan Zee)
Kinnum (de Waddenparel)
Duinmeertje van Hee

Deze locaties zijn perfect om op een veilige en snelle manier te leren wingfoilen. Wingfoilen doen wij met wind uit het Oosten en Westen.

Wingfoil verhuur

Heb je al ervaring met wingfoilen dan kun je bij ons ook wingfoil materiaal huren.


Prijzen

Wingfoil introductie les (2 uur)     € 85
3 daagse wingfoil cursus (6uur)  € 280
Priveles (1 persoon 2 uur) € 175
Priveles (2 personen 2 uur) € 235

Complete set huren:  €  40e p/u 
Board + foil huren € 20 p/u
Wing huren € 20e p/u

Let op bij het huren van wingfoil materiaal!!

- Borg :Paspoort, rijbewijs of ID-kaart
- Schade foil volledig voor eigen risico van de huurder.
- Schade board en wing is voor eigen risico van de huurder.
Neem contact op

Niet vergeten

- Zwemkleding
- Handdoek
- Zonnebrand
- Enthousiasme

Golfsurflessen

Surfers die golf na golf weten te pakken. We zien het steeds meer aan de de Nederlandse kust. Droom jij er zelf van om deze skills ook onder de knie te krijgen?

Lees meer

Suplessen

Suppen oftewel stand up paddle is een toegankelijke, uitdagende en tegelijk makkelijke activiteit om te leren. Staand op een groot surfboard terwijl jij jezelf doormiddel van een peddel over het water beweegt.

Lees meer
 • Een echte aanrader!!
  De vakkundige instructeurs zorgen ervoor dat je al snel een hele leuke tijd op het water hebt.
  De sfeer is top en relax.
  Al om al, super leuk ook een keer te gaan surfen bij Gosurfing Terschelling

  - Nik
   - Google review
 • Als je zin hebt in een goede dag vermaak en je kan niet surfen, dan is dit de plek om het te leren!! De begeleiders zijn aardig en behulpzaam en altijd enthousiast als je ook maar 2 seconden blijft staan op je surfboard!

  - Melissa
   - Google review
 • Super leuke en leerzame surfles gehad. Gossen wist de theorie kort maar duidelijk uit te leggen waardoor we snel in het water lagen. Ook tijdens het surfen kregen we goede tips zodat het direct beter ging. Helemaal top!

  - Floortje
   - Google review
 • Great surfschool on the fabulous beach of Terschelling. They have all sizes wetsuites and many boards. They are very good with kids, giving clear explanation and instructions and even more important giving the kids confidence, and hands on help in the water to learn how to 'catch the right wave'. Before he signed up we got a good questioning on his possession of swimming diploma's. And the Life guards at the beach also come by on their waterscooter. So great for safety. Our son (9yo) is enjoying it so much it is the highlight of his day. And he can try a more narrow board tomorrow, he told his noob-parents, which is he very excited about!

  - Marielle
   - Google review
 • Fijne surfschool met leuke en ervaren instructeurs. Ondanks dat we al vaker zijn geweest krijgen we steeds weer nieuwe tips. De kinderen zijn vanochtend weer geweest en hebben weer een superleuke ochtend gehad. Echt een aanrader!

  - Audrey
   - Google review
 • Gaaf om mijn kinderen zo met Gosse bezig te zien. Een bevlogen en vrolijke kerel die weet waar die het over heeft. Bedankt Gosse!

  - Wouter
   - Google review
Boeken

Boeken

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Neem contact met ons op en boek jouw surfles.

Contact

Tel.
E-mail
+31 6 4769 1917
info@gosurfingterschelling.nl
Bezoekadres

Badweg 10
8894KW Formerum
Copyright © 2018 - 2022 Gosurfing Terschelling