Logo - Gosurfing Terschelling

Over ons

Zes jaar geleden ben ik vol overtuiging de surfschool "Gosurfing Terschelling" begonnen bij de strandovergang van Formerum. Een dorpje centraal gelegen op het eiland waar ik tevens geboren en getogen ben. Inmiddels geven we surfles met een heel team van enthousiaste collega's.

Aloha future surfers

Indonesië, Australië, Mexico, Californië, Frankrijk en nog vele landen meer. Duizenden golven gesurft, Ieder jaar een andere surftrip en dat al meer dan 10 jaar lang. Mijn naam is Gossen Smit en ik wil jullie net zo stoked maken als ik zelf. GoSurfing Terschelling is ontstaan uit passie of zeg maar gerust verslaving aan het surfen. Surfen is niet alleen een sport maar ook een lifestyle. Beleef deze lifestyle en kom langs bij GoSurfing Terschelling. Jouw surf avontuur begint hier.

Let’s GoSurfing you’re wave is waiting

gosurfing terschelling

Jorg van Rijt

Mijn naam is Jorg, naast de groepslessen geef ik ook 1 op 1 coachingslessen voor diegene die echt het maximale uit zichzelf wil halen als het gaat om golfsurfen en kitesurfen.
Ga je de uitdaging aan?

Team - Annebel

Annebel Frederiks

Ik ben Annebel en ik geef nu voor het vierde jaar les bij Gosurfing Terschelling. Naast golfsurfen ben ik sinds kort ook opgeleid om kitesurflessen te mogen geven.
Zie we je snel?

Gossen Smit

Iedereen kan leren surfen. Onder begeleiding van onze gecertificeerde instructeurs leer jij de basis van het golfsurfen, kitesurfen en wingfoilen. Meld je aan als je durft!

Contactformulier

Heb je vragen of opmerkingen, neem contact met ons op via het onderstaande formulier. Je kunt ons ook natuurlijk ook even bellen.

  We maken gebruik van reCAPTCHA om spam tegen te gaan. Lees hier de Privacy statement en de Voorwaarden die van toepassing zijn.

  Gegevens

  Gosurfing Terschelling
  Badweg 10
  8894KW Formerum

  Tel
  E-mail

  +31(0)6 4769 1917
  info@gosurfingterschelling.nl

  Kvk

  71993096

  Locatie

  Onze surfschool vind je bij de strandovergang formerum aan zee naast strandpaviljoen de zandzeebar. Dit is ook de plaats waar wij onze golfsurflessen geven in verband met de juiste ligging van de zandbanken.Maar wist je dat de kitesurflessen en wingfoil lessen ook op andere locaties worden gegeven. Hieronder een kleine spotguide met de beste watersport locaties van Terschelling.

  Waar kan je golfsurfen op Terschelling?

  Je kunt over het hele Noordzee strand van Terschelling surfen. De beste zandbanken vind je bij Formerum en Midsland aan zee. Wij noemen ze gekscherend wel de superbanken van Terschelling. De zandbanken bij Formerum en Midsland aan zee zijn minder gevoelig voor onderstromingen en daarom onze favoriet. Deze surfspots zijn ook gemakkelijk te bereiken met de fiets of auto. Bij Oosterend en West aan Zee liggen ook twee surfspots die goed te bereiken zijn met de fiets of auto, alleen zijn deze surfspots gevoeliger voor stromingen en liggen ze niet heel centraal op het eiland. De surfspots op Terschelling lopen het mooist met mid-tide(hoog of laag water is niet relevant) en met een Noorder swell. Wil je helemaal de perfecte condities hebben? Een offshore wind(zuiden wind) maakt het helemaal perfect. 

  Waar kan je kitesurfen op Terschelling?

  Noord, Oost, Zuid of Westen wind, op Terschelling kan en mag je met elke windrichting kiten. De perfecte bestemming om te leren kitesurfen of zelfstandig het water op te gaan. De kitesurflessen geven wij op het Groene strand en bij Formerum aan Zee. Waar je ook de surfschool vind

  Het Groene strand
  Je ziet het groene strand zodra je aankomt met de voorboot. Deze kitesurfspot leent zich het beste voor de lessen. Het is hier redelijk ondiep zodat de cursisten altijd kunnen staan,er zijn geen golven en weinig stroming. Een locatie om snel en veilig te leren kitesurfen. Kitesurfen bij het Groene strand is mogelijk met wind uit het  Westen, Zuid-Westen, Zuiden, Zuid-Oosten en Oosten. Er zijn wel een aantal regels voor de kitesurfers:

  1. Houd afstand van de vaargeul
  2. Kitesurf alleen met aanlandige wind
  3. Kite niet oplaten bij het grasveld bij de strandtent
  4. Geef elkaar de ruimte ( vooral op drukke dagen)
  5. Kite er alleen rond hoogwater

  Noordzee strand (Formerum aan zee)
  Heaven voor de ervaren kitesurfer. De Noordzee biedt prachtige golven, perfecte downwinders en is niet getij afhankelijk zoals het groene strand. Het stroomt er wel vaak. Wij geven kitesurflessen op de Noordzee met wind uit het Noorden, Noord-Oosten, Noord-Westen en Westen. Wat zijn de regels voor het kitesurfen op de Noordzee?

  1. De Noordzee is vrij om te kitesurfen. Je mag in het hoofdseizoen (April tot Oktober) niet voor de strandovergangen kitesurfen.
  2. Hou rekening met andere strandgebruikers, paarden, fietsers, zwemmers etc.

  Waar kan je wingfoilen op Terschelling?

  Kitesurfen aan de wadkant van Terschelling mag niet, maar wingfoilen wel. We geven de wingfoil lessen op 3 locaties. 

  Noordzee strand (Formerum aan Zee)
  Kinnum (de Waddenparel)
  Duinmeertje van Hee


  Deze locaties zijn perfect om op een veilige en snelle manier te leren wingfoilen. Wingfoilen doen wij met wind uit het Oosten en Westen.
  • Een echte aanrader!!
   De vakkundige instructeurs zorgen ervoor dat je al snel een hele leuke tijd op het water hebt.
   De sfeer is top en relax.
   Al om al, super leuk ook een keer te gaan surfen bij Gosurfing Terschelling

   - Nik
    - Google review
  • Als je zin hebt in een goede dag vermaak en je kan niet surfen, dan is dit de plek om het te leren!! De begeleiders zijn aardig en behulpzaam en altijd enthousiast als je ook maar 2 seconden blijft staan op je surfboard!

   - Melissa
    - Google review
  • Super leuke en leerzame surfles gehad. Gossen wist de theorie kort maar duidelijk uit te leggen waardoor we snel in het water lagen. Ook tijdens het surfen kregen we goede tips zodat het direct beter ging. Helemaal top!

   - Floortje
    - Google review
  • Great surfschool on the fabulous beach of Terschelling. They have all sizes wetsuites and many boards. They are very good with kids, giving clear explanation and instructions and even more important giving the kids confidence, and hands on help in the water to learn how to 'catch the right wave'. Before he signed up we got a good questioning on his possession of swimming diploma's. And the Life guards at the beach also come by on their waterscooter. So great for safety. Our son (9yo) is enjoying it so much it is the highlight of his day. And he can try a more narrow board tomorrow, he told his noob-parents, which is he very excited about!

   - Marielle
    - Google review
  • Fijne surfschool met leuke en ervaren instructeurs. Ondanks dat we al vaker zijn geweest krijgen we steeds weer nieuwe tips. De kinderen zijn vanochtend weer geweest en hebben weer een superleuke ochtend gehad. Echt een aanrader!

   - Audrey
    - Google review
  • Gaaf om mijn kinderen zo met Gosse bezig te zien. Een bevlogen en vrolijke kerel die weet waar die het over heeft. Bedankt Gosse!

   - Wouter
    - Google review
  Boeken

  Boeken

  Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Neem contact met ons op en boek jouw surfles.

  Contact

  Tel.
  E-mail
  +31 6 4769 1917
  info@gosurfingterschelling.nl
  Bezoekadres

  Badweg 10
  8894KW Formerum
  Copyright © 2018 - 2022 Gosurfing Terschelling